11.8.2012 Central European Sighthound Show

Topoľčianky, SLOVAKIA

 

 

 

 

Otváracia ceremónia /Opening ceremony:

 

Zľava /From left to right: Geir Kristiansen z Nórska, Yolanda Nagler Magal  z Izraela, Tamás Jakkel z Maďarska (rozhodcovia /judges)

starosta obce Topoľčianky Juraj Mesko

prezident SKJ Ing. Jozef Jursa

predseda českého KChCh Vladimír Panuška - usporiadateľ budúcoročnej výstavy

Predseda SKChCh Vlastislav Vojtek

Ing. Róbert Kanás

 

Zástava vztýčená

 

Výsledky / Results

 

Poďakovanie rozhodcom

 

Odovzdávanie zástavy FCI Central European Sighthound show pánovi Panuškovi - usporiadateľovi 2. ročníka v roku 2013.

 

Zástupcovia členských klubov:

Andreas Huschka (A), Vlastislav Vojtek (SK), Agata Juszczyk (PL), Panuška Vladimír (CZ)

pán Miklos Levente (H) sa nezúčastnil kvôli posudzovaniu v zahraničí

 

O rok sa na Vás tešíme v Čechách!

 

A je koniec.....

 

Dinner Party

 

Zámok Topoľčianky, žrebčín

 

Vaše hodnotenie výstavy:

Bc. Ing. Dušan Macko, Prešov: "Ďakujeme za skvelý víkend a nádhernú výstavu ... :O)"

 

Eva Voborníková: "Byly to nezapomenutelné tři dny a myslím, že se vám obě výstavy podařily na jedničku. Jsem ráda, že jsem jela, odpočinula si tam a že jsem mohla přispět v organizaci také "troškou do mlýna"."

 

Renáta Schwarzová: "Prostředí bylo užasné,organizace výborná...moc jsme si to užili :-)Rádi opět na takovou výstavu přijedeme"

 

Kostřížová Vlasta, Dýšina: "Poděkování též všem pořadatelům krásné dvoudenní výstavy 2012  --- krásné prostředí, krásní psy  a těšíme se na shledanou na příští výstavě. Srdečné pozdravy na Slovensko."

 

Alice Severová: "Dobrý den,

           minulý víkend jsem se účastnila Vaší Středoevropské výstavy chrtů a klubové výstavy. Musím Vám napsat, že to byl úžasný zážitek. Jsem výstavní začátečník a tak mám za sebou bez víkendové výstavy 5 výstav. Ale ta Vaše měla atmosféru, jakou jsem si vždy očekávala. Prostředí zámku bylo honosné a velmi příjemné. Vzrostlé stromy poskytovaly stín, ale i úkryt před deštěm. Zámek byl krásný a zapojení blízké stáje do zahájení (příjezd rozhodčích v kočáru) bylo moc pěkné. Vše působilo reprezentativně. Do toho společná večeře a tančení...měla jsem příležitost poznat lidi, protože přes den obvykle koukám jen po psech. Celý víkend jsem si užila.

          S dovolením bych jen zmínila pár věcí, které bych uvítala na jakékoliv výstavě. Vždy uvažuji, jestli by nebylo možné kolem kruhu vymezit ještě metrový pás, kde by lidi nemohli stanovat nebo postávat se psy. Jednak dostat se ke kruhu je mnohdy dobrodružství, protože je ze všech stran obestavěn stany a místy k sezení, bez nějaké uličky. Pro mě pak bylo nepříjemné čekání na posudek z kruhu. Ale toto bylo dané tím, že mě pak čekala dlouhá cesta domů. Měli jste velmi vstřícné a ochotné dobrovolníky, kteří se mi snažili vyjít vstříc a vše popohnat.

           Taky jsem zjistila, že mě i psa čeká ještě spoustu tréninku, protože jsem u Vás i poprvé zažila opravdovou konkurenci (většinou jsem na výstavě samotní). :) Děkuji Vám za pěkný zážitek. A přeji spoustu sil a elánu při organizování dalších výstav!"

 

Renáta Mildner - DG DogGear: "Musím Vám jinak moc výstavu pochválit, opravdu profi organizace, skvělé prostředí i ceny :-)"

 

Agata Juszczyk, Z JURAJSKICH BISKUPIC kennel: "I would to THANK YOU once again for such a beautiful show. Hope that the magic place make it a show that the dress code IT MUST BE!!! :)

           So long dresses, suits, hats and sighthounds next to us make this event the most beautiful in Europe.

           My deepest congratulations, polish team will be there for sure next year"

 

Daniela Epsteinová, CZ: "Ráda bych poděkovala všem organizátorům Středoevropské výstavy chrtů a Klubové výstavy za skvělou práci. Po dlouhých letech ve výstavních kruzích si dnes již vybírám výstavy nejen podle titulů, které na nich mohu získat, ale především podle prostředí a atmosféry, která na nich panuje. Je mi velmi líto, že české výstavy k nim již většinou nepatří. Nevím, co se děje s jejich organizátory, ale zdá se mi, že si nějak nevšimli, že doba pokročila, že výstav je stále víc a lidé si mohou vybrat, že hranice již nejsou překážkou, že výstavní poplatky jsou stále vyšší...... Tak nějak se nám nezměnilo nic. Zdá se, že "soudruzi z NDR někde udělali chybu." Výstavní haly jsou stále stejně škaredé, výstavní koberce o něco špinavější a rozhodčí čím dál tím víc stejní.

Díky za to, že můžeme popojet pár kilometrů a najdeme něco úplně jiného. Proto ještě jednou děkujeme rodině Vojteků, Vlastovi za jeho neutuchající elán, šarm a dobrou náladu a Ivetě za tu dřinu, kterou mu kryje záda. Děkujeme celému jejich týmu, Topolčanky byly super, věřím, že si je příští rok zopakujeme i když ne jako Středoevropské.

Epsteinovi a jejich Saluki "

 

Zuzana Píšová: "Dobrý deň,

krásna výstava, výborné prostredie, perfektná organizácia. Obrovská poklona Vojtekovcom a celému organizačnému štábu. Viem, že nie všetci boli práve nadšení z čakania na posudky, ale zase tí čo cestujú za výstavami aj ďalej ako na Slovensko sú zvyknutí aj na iné "čakacie doby". A aj keď nie vždy to jednotlivcovi vyhovuje, čakať do konca posudzovania v kruhu na posudok si možno spríjemniť rozhovormi s priatelmi a nadväzovaním nových kontaktov s rovnako  "postihnutými" ľuďmi.

Prajem veľa energie a trpezlivosti pri príprave ďalších vydarených akcií."

 

Yolanda Nagler Magal, ISR: "The FCI Central European Sighthound Show took place on the 11th of August in the amazing location of Topoľčianky palace grounds. This historical site and the grounds of the show left a very good impression. I was impressed of the high quality of the dogs in some of the breeds that were of the highest level. I so beautiful Afghans, Borzoi, Italian Greyhounds, Whippets and many others. The handlers showed the dogs in a very professional manner. The atmosphere was wonderful and it was obviously thanks to the hard work and great dedication of the organisers of the show. I enjoyed my time there very much and I thank you for this wonderful show."

 

Geir Kristiansen, NOR: "It was a pleasure for me to be attending yur show! Such a professional organisation! Nice place and very nice people, and very smooth arrangement - all time! It is really easy to do a good job when everything is organized and handled like what you did! I am very pleased."

 

Kristína  Prokopová, SK:

"Nedalo mi, tak píšem o Stredoeurópskej výstave chrtov, ktorá sa uskutočnila 11.8.2012 v krásnom prostredí Topoľčianskeho kaštieľa.

Bolo prihlásených  199 chrtov zo siedmich štátov Európy a to zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska, Rakúska, Litvy a Estónska.

Už dlhé roky sme zvyknutí na veľmi kvalitné výstavy usporiadane naším chovateľským klubom, ale tento krát obe výstavy predčili moje očakávania a nielen moje. S tak pozitívnym ohlasom vystavovateľov som sa ešte nestretla.

Už pri prezentácii chrtov na výstavu každý vystavovateľ dostal fľašku topoľčianskeho vínka, konečne rozumný prezent, ktorý sa väčšine pozdával.

Otvorenie bolo milé, za zvukov trubačov priviezol rozhodcov  na koči záprah lipicanov. Po predstavení rozhodcov a pozvaných hostí sa ujali postupne slova nový prezident SKJ Ing. Jozef Jursa Csc, starosta obce Topoľčianky p.Juraj Mesko. Celý zahajovací ceremoniál mal na starosti Ing. Róbert  Kanás, ktorý po vztýčení zástavy  FCI Stredoeurópskej výstavy chrtov výstavu otvoril.

Posudzovalo sa v troch kruhoch, ktoré boli priestranné, veď v niektorých triedach nastúpilo aj desať chrtov. Priebeh výstavy mal príjemnú atmosféru, aj keď miestami sem tam zamrholilo.

Ďalším prekvapením pre vystavovateľov bolo, že v každej triede, kto bol ohodnotený známkou výborný, dostal do štvrtého miesta kokardu s emblémom stredoeurópskej výstavy chrtov. A to nebolo posledné prekvapenie stredoeurópskej výstavy chrtov.

Na záver výstavy boli záverečné súťaže, kde na víťazov čakali naozaj hodnotné ceny. Zaujala súťaž dieťa a pes, kde sa predstavilo  desať dvojíc. Vyhral už skúsený Tomáš Kučera so svojím vipetom.

Dekorovanie víťazov bolo na pódiu, ktoré bolo pekne zaranžované. Upútal aj nový banner klubu, ktorý navrhla p. Fintorová.

Súťaž BIS vyhral afghánsky chrt  Ozzy Osbourne Gandamak, maj. M. Klusoň z Brna, pred greyhoundom s Poľska a salukou z Rakúska. Po ukončení záverečných súťaží za účasti zástupcov chovateľských klubov  p. A Huschka za rakúsky klub, p. A. Juszcsyk za poľský klub, p. Panuška za český Klub chovatelu chrtu, ktorý si z rúk predsedu nášho klubu  p. Vojteka prevzal zástavu FCI SEVCH. P.Vojtek mu poprial hodne zdaru pri organizovaní budúcoročnej FCI SEVCH, ktorá bude v Čechách.

Organizačný team bol dobre pripravený, každý presne vedel čo má robiť. Výstava k večeru bola uprataná a pripravená  na zajtrajšiu klubovku.

V sobotu večer sa v priestoroch kaštieľa uskutočnila spoločná večera, na ktorej sa zúčastnilo asi do 120 chrtárov. Tešili sme sa na večer, veď kedy sa môžeme v kľude porozprávať s priateľmi.  Prekvapením večera bola torta, na naše pomery nezvykle veľká. Mala 38 kg a merala skoro meter x meter + 14cm na výšku. Bol na nej zobrazený emblém FCI SEVCH. Torta bola dobrá ale až tak veľká, že ešte na druhý deň na klubovej výstave sa ňou ponúkali vystavovatelia.

Večer ešte prišiel veľký priateľ chrtárov, Berco Balogh, ktorý zaspieval zopár piesní, ktoré boli príjemným spestrením večera a tým aj zahájil diskotéku

Náš predseda Vlasto Vojtek, o ktorom je známe, že nepokazí zábavu, tak neodmietol si zatancovať  na nádvorí kaštieľa vo fontáne.

Na klubovej výstave bolo prihlásených  o niečo viac chrtov, nakoľko chrti z nášho klubu potrebujú absolvovať klubovú výstavu, keď sa chcú zúčastniť chovného zvodu.

Ako som si všimla, tak počas oboch dní prebiehalo priebežne uchovňovanie.

Ako som si prečítala na klubovom webe, tak niektorí jedinci neprešli uchovňovaním a boli vylúčený z chovu.

Klubovka prebiehala ako včerajšia výstava, v priateľskej atmosfére. Záverečné súťaže zase začali deťmi, ktorých bolo dosť veľa. Bolo vidieť, že sa v klube formuje nová generácia chrtárov, čo je len veľmi pozitívne.

V záverečnej súťaži BIS opäť dominoval Afgan Ozzy Osbourne Gandamak. Nie je to tak zriedkavé, aby pes vyhral cez víkend 2x BIS, ale tento afghan je impozantný, nedá sa prehliadnuť a s Petrou Bezákovou je super zohratá dvojica. Ako majiteľka afgánskeho chrta si myslím, že zaslúžene vyhral. Vo svojom plemene určite patrí k absolútnej európskej špičke.

Čo dodať na záver. Akcia sa vydarila, ľudia okolo Vojtekovcov predviedli skvelú prácu a treba im za to poďakovať a priať si, aby každá výstava mala takúto úroveň."